Geen reacties

Gisteren konden we je al de eerste foto’s laten zien van de nieuwe Citroën C3. Nu volgt de officiële informatie.

Citroën heeft de nieuwe C3 onthuld in Parijs! De nieuwe C3 past in de nieuwe lijn van eigenwijze maar praktische modellen. De hatchback meet in de lengte bijna 5 centimeter meer en is op 1 mm na 4 meter lang. Belangrijke winst is er geboekt met de wielbasis, die maar liefst ruim 7 centimeter groter is. Dat betekent meer beenruimte op de achterbank. De grootte van de kofferbak is met een inhoud van 300 liter gelijk gebleven aan die van het uitgaande model. 

Aan de voorkant is duidelijk het nieuwe Citroën-gezicht te zien, met chroom omlijste led-dagrijverlichting en daaronder de koplampen. Aan de onderkant is een kunststof rand aangebracht, die de C3 een robuuste uitstraling geeft. Optioneel is de auto te voorzien van Airbumps waarmee kleine schades voorkomen kunnen worden. Deze stootkussens kennen we van de C4 Cactus. Ook optioneel: het dak, de spiegelkappen en de mislichtomlijsting in een afwijkende kleur. Citroën kan deze onderdelen in drie verschillende kleuren uitvoeren, waaronder het rood van de foto. De inleg in de Airbumps zijn eveneens in diverse kleuren verkrijgbaar.

Talloze kleurencombinaties

Ook in het interieur zijn er talloze aankledingsmogelijkheden. Zo kunnen de dashboardpanelen bekleed worden met stof of kunstleder, of kan je ze laten spuiten in een bepaalde kleur. Om het kiezen wat makkelijker te maken heeft Citroën vier ‘moods’ samengesteld met op elkaar afgestemde kleurencombinaties. Het dashboard zelf heeft weinig knoppen, de bediening gaat grotendeels via het 7 inch aanraakscherm. Een bijzondere nieuwe optie op de C3 is de Connected Cam, die met een groothoeklens opnames maakt tijdens het rijden. Dat is niet alleen leuk, maar kan ook bij een ongeval ook handig zijn. De camera bewaart automatisch de beelden van 30 seconden voor en een minuut na het ongeval.

Citroën heeft vijf verschillende motoren klaar staan voor de nieuwe C3. Drie daarvan zijn driecilinder VTi benzinemotoren, met vermogens van 68, 82 en 110 pk. De andere twee zijn 1.6 diesels, met 75 en 100 pk. De nieuwe C3 wordt in oktober voor het eerst aan het grote publiek getoond op de autosalon van Parijs, de verkoop start aan het eind van het jaar.

Update 16.40 uur: meer informatie en foto’s toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld