Geen reacties

Citroën laat met de nieuwe C3 weer een heel andere kant van het merk zien. Op de autosalon van Parijs maken we kennis met het kleurrijke model.

Citroën stopt een beetje C4 Cactus in de nieuwe C3, maar het compacte model is een heel andere auto. “We willen bestaande C3-rijders niet voor het voor hoofd stoten, daarom kunnen kopers nu kiezen of ze Airbumps willen”, licht de woordvoerster van het merk toe. Toch is deze C3 wel een echte ‘value for money-auto’, als je kijkt naar de uitrusting en prijs. “Er zijn zelfs mensen die zeggen dat deze auto qua uitstraling kan concurreren met de luxe DS 3.”  

Dat laatste wordt onderstreept als je kijkt naar het interieur: mooie kleuren en stoffen en een opgeruimde, maar onderscheidende uitstraling. De stoelen lijken meer op huiskamer- dan autostoelen en zijn Frans zacht, terwijl de C3 achterin voldoende ruimte biedt voor een auto in het B-segment. Een leuk detail is dat het profiel van de Airbumps, de stootkussens aan de buitenkant van de auto, terugkeert op de binnenkant van de portieren.

Bijzonder is dat Citroën het uitgaande model door blijft produceren tot maart: “Er is nog veel vraag van huidige klanten die graag nog een nieuwe auto van de huidige generatie willen.” Ook in Nederland blijft het model in de prijslijst staan. Vanaf november kun je daarom kiezen tussen de nieuwe en het oude model.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld